Daglig leder Line Mellemsæther forteller at det var en rekke uheldige omstendigheter som førte til at hun og partneren måtte melde oppbud for Mix-kiosken på Lundamo.

Mixkiosken har gått konkurs, og Mellemsæther sier at folk har undret seg over hvorfor det gikk den veien. Mellemsæther drev Mixkiosken i åtte år, og de var tre som drev den. Kiosken holdt til i leide lokaler.

- Nedturen begynte da vi flyttet kiosken, og vi visste ikke da at det skulle gå slik. Vi flyttet kiosken fordi vi startet Spar. Planen var at vi skulle utvide lokalene for kiosken raskt, forteller Mellemsæther.

Det viste seg at det ikke var så enkelt å få utvide lokalene, og tida gikk. Mellemsæther forteller at de ikke fikk plass til det varelageret de skulle hatt, og de hadde ikke plass til varmmatservering. Hun sier at det også gikk galt med Spar.

- Bygda trenger en slik plass som kiosken, og vi har alltid vært bra på utleie av video og på smågodt. Det er synd at Lundamo har mistet kiosken, og Posten er også tatt ut av den, sier Mellemsæther.

Driverne forsøkte å annonsere kiosken for salg uten respons, og de vurderte også å flytte den tilbake til der den var.

- Vi orket ikke å vente lenger, og derfor begjærte vi kiosken konkurs. Vi har brukt nok tid og penger der, sier Mellemsæther som nå er uten jobb og på leting etter en ny.

Arkivfoto: Marthe Eid