- Tårnkrana skal benyttes på byggefirmaets egne byggeplasser rundt omkring, men det er også aktuelt å leie den til andre som har behov for å løfte tunge ting høyt til værs, sier Harry Flatås, lager og transportsjef hos BB entreprenør.

På 15 minutter

Den store fordelen med den mobile tårnkrana er at den kan kjøre langs vegen i inntil 80 km/t., fordi den er montert på en spesiell type lastebil. På 15 minutter kan tårnkrana gjøres klar til bruk.

- Oppriggingskostnadene blir derfor minimale, fastslår Flatås som regner med at nyanskaffelsen kommer til å bli flittig benyttet. Per Brøndbo, Trondheim, er ansatt som tårnkranfører, og han har vært i Nederland for kursing, når det gjelder å håndtere utstyret det her er snakk om.

Stor løftekapasitet

Tårnkrana har kapasitet til å løfte ting 23 meter opp i høyden og ikke mindre enn 38 meter ut til siden. Seks tonn helt innved tårnet og 1.850 kilo lengst ut på utlegget.

Les mer i Trønderbladets papirutgave onsdag 28. desember

Tårnkranfører: Per Brøndbo, Trondheim ( til h.), er ansatt som kranfører og står her sammen med lager- og transportsjef Harry Flatås foran nyanskaffelsen til BB entreprenør til 3,5 millioner kroner.