- Jeg sitter med den følelsen at det både er en bygde- og personstrid. Det som har skjedd er en "takk for sist", og det er synd at enkelte klarer å påvirke andre til å være med på dette, sier Pedersen.

Når det gjelder personstriden, hevder Pedersen den står mellom han selv og Odd Harald Fossland. Sistnevnte ble vraket som partiets ordførerkandidat under nominasjonsprosessen før valget.

- I Ap skal partiinteressen i enhver sammenheng vike for egeninteressen. Jeg har grunn til å stille spørsmål om dette når det gjelder Fossland som tapte i nominasjonen. Han trakk seg helt ut og var kjemisk fraværende før forhandlingene startet. Under forhandlingene var han plutselig på banen igjen. Det virker som han tenker at "hvis ikke jeg får være på toppen, bryr jeg meg ikke om å være med". Og da unner han ikke konkurrenten å bli ordfører. Det er veldig synd at han klarer å påvirke andre som sitter i styret, sier Pedersen, som også før valget i 1991 hadde en fight med Fossland om å bli ordførerkandidat.

Den gangen tapte Pedersen med knapp margin. Han takket videre nei til å stå lenger nede på listen fordi tilliten til Fossland var fraværende.

- Beklager

- Det er ingen tvil om at man best kan påvirke hva som skal skje i kommunen ved å være i posisjon. Gjennom forhandlingene var også dette målet, nemlig å få ordføreren. Vi gikk til valg med et program for å bringe Skaun kommune videre, men da må vi også komme i posisjon. Den stadige vinglinga til styret som utelukket det ene alternativet etter det andre, selv om mandatet hele tida var å komme i posisjon, skyldes ene og alene striden som har bakgrunn i hvor vi bor i kommunen og hvem som i dette tilfelle var ordførerkandidat, konstaterer Pedersen.

- Jeg beklager dypt overfor våre velgere i hele kommunen, og de partiene vi forhandlet med etter valget, det som har skjedd. Vi fikk ikke lov til å innfri garantiene over velgerne som vi hadde gått til valg på, forklarer han og legger til: - Skaun Aps partileder, Per Inge Engan, hevder at det er politikken som er viktigst. Det er helt feil! I dette tilfelle er det hvor vi bor.

- Jeg er aldri blitt påvirket

Leder i Skaun Ap, Per Inge Engan, kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen til partifellene Pedersen og Tingstad.

- Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen. Jeg er veldig overrasket over utspillet nå etter at medlemsmøtet har sagt sitt hva vi skal gjøre. Jeg skjønner godt deres frustrasjon når de ikke oppnår de posisjonene de hadde ambisjoner om, men dette må ikke gå utover partiet. Slike prosesser må tas internt i partiet og ikke i media, sier Engan (bildet).

- Stemmer det at det var vingling under forhandlingene, slik Pedersen og Tingstad hevder?

- Overhodet ikke. Etter hver forhandlingsrunde skulle saken tas opp i styret. Det var bestemt på forhånd.

Les hele saken i Trønderbladets papirutgave lørdag!

SNAKKER UT: Lars Arne Pedersen og Børge Tingstad er dypt skuffet over det som skjedde i Skaun Ap etter valget. - Jeg er redd dette vil koste mer enn det smaker, for du lurer ikke folk mange ganger, sier Pedersen.