Gimses jenter 11 har spilt fotball sammen siden de som sjuåringer startet det første rene jentelaget i idrettslaget på mange år.

Nå ser de 19 spillerne tilbake på en kjempefin sesong. Før var fotballagene såkalte ”blandalag” med både gutter og jenter. Fotballavdelingen så seg lei av at jentene sluttet etter et par år når de måtte spille med og mot gutter. Derfor ble det tatt grep og startet rene jentelag. - Dette ser vi effekten av i dag. Jentelag i alle årsklasser har blitt stiftet – og jentene fortsetter. På dette laget har ingen sluttet, og de har et fenomenalt samhold på og utenfor banen. Samholdet og treningsiveren har resultert i mange mål og spennende kamper. Hvis alle spillerne fortsetter, ser vi fram til å gjenreise et damelag om noen år på Brekkåsen stadion, sier Nina Holte på vegne av Gimse IL.

- Vi vil med dette slå et slag for jentefotballen. Nå og i framtida. Dette er en fin arena der de kan utvikle seg blant likesinnede med felles aktivitet og mål og der vi har bruk for alle med ulike ferdigheter. Fotball er et lagspill og ingen vinner fotballkamper alene. Dette er Gimses J-11 år et stort bevis på.

SAMMENSVEISET: Foran fra venstre: Martine Kuldvere, Rebecka W. Holum, Helene Å. Olsen, Nora Kregnes, Therese Mikalsen, Maiken G. Olsen, Marie Bjørnås, Renate G. Lønvik og Anne Håpnes Bak fra venstre: Trener Geir Holthe, Julie S. Spets, Caroline Skarbø, Tonje L. Berg, Ida V.Sandvik, Maria Rønninghaug, Andrea Holthe, Hege Bakke, Helene Breivik, Ida Grøthe. Johanne Schive var ikke tilstede da bildet ble tatt.