Selv om ombyggingen av Singsås skole fortsatt ligger an til å bli altfor dyr, lover ordfører Erling Lenvik at byggingen skal starte til våren.

Siste forslag fra arkitektfirmaet Arkiplan har en prislapp på 70 millioner kroner. Dette er andre forslag, etter at arkitektene fikk beskjed om å lage et billigere forslag enn det opprinnelige. 70-millioners ombyggingen innebærer en kombinasjon av nybygg og tung oppussing på Singsås skole.

Fare for stenging

Ifølge rådmann Grethe Metliaas er situasjonen ved skolen nå så prekær at det er reell fare for at skolen må stenges.

- Vi har 50 millioner kroner til skoleoppussing i hele kommunen. Men fortsatt er det billigste forslaget fra Arkiplan 20 millioner mer. Vi makter ikke denne investeringen uten store innhogg i driftsbudsjettet, sa rådmannen til formannskapet denne uka.

Mulig å spare

Samtidig understreker administrasjonen at kommunen kan spare store summer hvis ungdomsskoleelevene ikke trenger å være på Singsås.

- Det blir en løsning som vil åpne for færre nye kvadratmeter ved skolen, og altså lavere pris,

- Vanskeligere enn først antatt

Selv om ordfører Lenvik innrømmer at oppussingen av Singsås skole ligger an til å bli vanskeligere enn først antatt, lover han å gjøre sitt beste for at byggingen kan starte til våren.

- Singsås skole er første prioritet, og vi tviholder på målet om at spaden skal i jorda når våren kommer, sier Lenvik.

FØRSTE PRIORITET: - Ombyggingen av Singsås skole blir vanskeligere enn først antatt, men vi skal komme i gang til våren, sier ordfører Erling Lenvik (Ap). Arkivfoto: Arne Melland.