Bruk hodet og bruk vinterdekk på vinterveger, er Statens vegvesens klare anbefaling. Kong vinter er allerede på besøk flere steder i landet og sørger for en forsmak på vinteren, spesielt til fjells.

Regelverket slår fast at piggdekk eller kjetting ikke skal brukes før 1. november i Sør-Norge, mens tilsvarende dato for Nord-Norge er 15. oktober. Piggfrie vinterdekk kan brukes uavhengig av disse fristene

- Men lovverket krever at bilistene bruker hodet. Hovedkravet er at bilen skal ha tilstrekkelig veggrep i forhold til føret. Dette kravet veier tyngre enn de tidsbestemmelsene som er oppgitt. Spesielt de som skal til fjells og over høyfjellsoverganger bør vurdere å legge om til vinterdekk, sier Asbjørn Johnsen i Statens vegvesen.

- At det er vintervær og –veger i forkant av piggdekk-sesongen er ikke noe nytt. Også tidligere er dette blitt løst på en fornuftig måte både fra bilister og fra myndighetene, sier Johnsen.

Vegvesenet anbefaler reisende å planlegge sine reiser. Foruten værmeldingen, er veg- og føremeldinger på Vegvesen.no, telefon 175 og tekst-tv viktige informasjoner.