- Jeg har stor respekt for de som frivillig kjører opp løyper for at vi andre skal få oss en fin skitur. Da er det ganske respektløs at sporet blir ødelagt av tankeløse personer, sier en skigåer fra Melhus i et leserinnlegg i Trønderbladet.

Hun peker på at løyper er ødelagt både i Vassfjellet og på Øyås:

- I Øyåsmarka er det noen som har gått uten ski og ødelagt sporet fra Haugarommet til Øyberget - her er det også mye buvikinger som ferdes til fots i skiløypa, har skigåeren fra Melhus merket seg.

- I Vassfjellet er det hester som har ødelagt løypa fra Vanntanken og oppover. Hva er det som gjør at noen skal provosere og ødelegge for andre?  Det er forferdelig unødvendig og irriterende, sier melhusdamen.

Hun er ikke alene om å ha sett seg lei på møkk og hull i løypa. Dette skriver Ann Kristin Moe og Astrid Lorvik:

- Som bosatt på Løvsetbakkan skulle det være flott å ta en skitur uten å bruke bilen først og endelig ble det nok snø til oppkjørte løyper fra Vanntanken til Vassfjellhytta.

MEN…- hva ventet der oppe i fjellet?  Joda, noen hadde tatt med sine firbente venner oppover, på kryss og tvers i løypa. Dype spor etter HESTER og hestemøkk nesten helt opp til Lomtjønnhaugen lørdag, nye spor også mandag, rapporterer Mo og Lorvik:

- Det som kunne vært en fin skitur i bratt, men flott terreng, ble en utfordring mellom hull, klumper og hestemøkk!!

Ann Kristin Moe og Astrid Lorvik har en oppfordring til hestefolket: - Ta på dere ski, ta med spade, fjern møkk og hull etter hestene deres! oppfordrer Ann Kristin Moe og Astrid Lorvik

- På ski kan dere så ta turen til Vassfjelhytta for vafler og kaffe, den er åpen mange søndager! Det må vel være andre steder enn i skiløypa dere kan trene hestene deres nå når snøen ligger så fint i fjellet?Til slutt retter de to en stor takk til dem som legger ned tid og penger med løypekjøring:

- Håper dere ikke gir opp!

Les Skaunnytt: Hestesport i skil øypa

På veg til Rørosmartnan