Erlend Pedersen (21) fant en hunnkatt i en container for brennbart avfall på Valdøyan mijøstasjon på Lundamo onsdag. Katten kom seg ikke ut på egen hånd, og kan være glad at Pedersen oppdaget den. Mijøstasjonen er nemlig åpen bare en dag i uka, på onsdager. Dermed kunne det blitt ei hel uke å vente for katten, eller det som enda verre er. Dette var jo en container for avfall som skal brennes. Katten ble sluppet løs.

Pedersen forteller at containeren er åpen på toppen, men vet ikke om katten er blitt dumpet, blitt med på et lass eler krøpet nedi selv.

Han tror ikke katten har vært så lenge i containeren, for den var ikke så sulten. Han ringte kattevennen Inger Marna Beskeland i hjelpetiltaket Bakgårdskatt, som fanger inn løskatter, steriliserer, merker og vaksinerer dyra.

Beskeland som har fullt opp av hjemløse dyr allerede, hadde ingen mulighet til å ta med seg container-katten. Hun håper nå at den finner hjem, men frykter også at den kan ha langt å gå, hvis den har kommet inn på miljøstasjonen ved å bli med på et tilhengerlass fra et helt annet sted i bygda.

Katten er svart med hvit hake og bryst, og hvite labber, og den er veldig snill og kontaksøkende, opplyser Beskeland.