Årets kulturstipendvinnere fortjente noe ekstra, mente ordfører Erling Bøhle som plusset på stipendets størrelse.

Komité for liv og lære plukket ut to vinnere av kulturstipendet som vanligvis består av 10.000 kroner. Stipendet deles ut av Melhus kommune. I og med at det var to vinnere, utgjorde stipendet 5000 kroner til hver. Da stipendet skulle deles ut under komiteens møte, var størrelsen oppjustert til 10.000 kroner til hver enkelt. Ordføreren mente stipendet ble for stusselig da det skulle deles på to. Dette vakte applaus blant tilhørerne.

Årets mottakere var Martin Taxt og Svanhild Dvergsdal. Taxt ønsker å livnære seg som tubaist på heltid, og er mye ute på reise. Reise var årsaken til at Taxt som bor i Oslo, ikke kunne komme til utdelinga. Han vil få stipendet sitt 11. oktober.

Klesdesigner Svanhild Dvergsdal var derimot til stede under overrekkelsen i komiteens siste møte denne perioden. Dvergsdal eksperimenterer med ulike materialer, og prøver også ut redesign. Hun har blant annet laget kostymene til operaen Thora, og hun ønsker å få laget ei utstilling der hun kan vise fram produkter hun har laget. Drømmen er å bidra til nærmiljøet gjennom tilbud til barn og unge.

VERDSATT: Stipendet og blomstene til Svanhild Dvergsdal ble overrakt av komiteleder Synnøve L. Folstad.