For tiende gang kommer Dagfinn Ellefsen og band for å holde Creedence Night i Melhus.

John Fogerty ser ut til å holde koken hos både ung og gammel, skal vi tro Dagfinn Ellefsen og bandet. Gitarskolene er snare til å lære bort Creedence, og musikken er brukt i dataspill, forteller bandet.

En hyllest

- Det kommer til nye generasjoner, og det handler om ekthet. Her er musikk det ikke er jukset med, sier Ronald Mortensen.

Ellefsen sier at konserten er en tribute til John Fogerty, og at den vil ta for seg låter fra de seks platene Creedence Clearwater Revival ga ut. I tillegg spilles sololåter av Fogerty.

Dagfinn Ellefsen er også kjent fra Gluntan, og han forteller at navnet er solgt. Øystein Mihle som tidligere var med på nyttårskonsertene i Melhus, har måttet gi seg av helsemessige grunner. 28. mars 2009 sa han fra på en konsert i Ålen at han ikke lenger kunne fortsette som artist.

Jakten på et nytt band begynte, og både trommis og vokalist ble etter hvert sikret. Vokalist kom i boks etter at Ellefsen fant profilen til den aktuelle kandidaten på Facebook. Med hjelp fra flere fikk Ellefsen sendt e-post til vokalisten 1. april, og datoen fikk vokalisten til å tro det var en aprilspøk. Vokalisten fikk prøve seg på en audition, og Ellefsen ble så imponert at avtalen med vokalisten ble gjort.

- Det er en ting å være god på pop og rock, noe annet er det å synge John Fogerty. Det er ikke gitt alle å kvæse så høyt, sier Ellefsen.

Melhusbakgrunn

Bandet Creedence består av Dagfinn Ellefsen (bass kor), Ronald Mortensen (vokal gitar), Thomas Løseth (vokal gitar, for øvrig fra Melhus) og Rune Flatås (trommer, fra Byneset). Mortensen og Løseth har begge gått på Trøndertun i Melhus.

Den første konserten de hadde sammen var 15. mai i 2009, og siden har de sunget sammen over hele landet. Sist helg dro de til Skien og Hamar, og 4. februar kommer altså turen til Melhus. Det er to år siden sist det var denne typen nyttårskonsert i Melhus, og Ellefsen anslår at årets nyttårskonsert er den tiende i Melhus.

IVRIGE: Dagfinn Ellefsen, Ronald Mortensen og Thomas Løseth kan nesten ikke vente med å få revet opp døra inn til konsertsalen i Melhus rådhus.