Gry Kårstad fra Støren er en av skaperne bak NRKs seriesatsing ”Flyttefeber”: - Å filme flytting er kanskje mer kaotisk enn å flytte.

NRK-serien hadde premiere 30. mars og blir sendt i fire episoder til på mandager. Gry Kårstad (37) har jobba i NRK siden 1995. Dette er kanskje hennes mest travle dokumentar så langt:

- Det har vært veldig hektisk. Det er veldig kaotisk å flytte i seg sjøl. Å filme flytting er kanskje enda mer kaotisk enn å flytte. Det var mye pappesker og mye kaos.

- Feelgood om folk i stressa fase

I Flyttefeber har Gry Kårstad filmet, redigert og produsert deler av serien. Ho har også delregi. Hun starta karriera som videojournalist med ett år på dokumentarfilmlinja i Volda. Etter det fulgte praksis og senere jobb i NRK. Hun står bak dokumentarer som ”Et liv med hiv” og ”Ut”. Ho har også fulgt forskerteam fra NASA og ESA på Svalbard når de forsket på hvordan finne liv på mars. Hun er tilfreds med Flyttefeber:

- Jeg er veldig fornøyd, en kan ikke si noe anna. Det har blitt en fin og koselig serie. Det er en feelgood-serie som følger veldig ulike typer i en litt stressende livsfase. Det er godt gjort at de har sluppet oss til når de har så mye anna å tenke på.

- Fint, men slitsomt

- Hvordan er det mulig å lage feelgood-tv om noe så slitsomt som flytting?

- Tingen er at stort sett alle som flytter har en drøm om å flytte til noe bedre. De går fra ett stadium til ett annet. De skal få større plass, bedre utsikt eller de skal begynne i ny jobb, sier Kårstad og legger til:

- Folka jeg har blitt kjent med har vært veldig hyggelige, så det har vært en fin, men også slitsom opplevelse, forteller tv-journalisten. Serien blir også vist på nett i tillegg til tv.

DELREGI: Gry Kårstad har vært med på å lage og utvikle serien Flyttefeber på NRK: - Det har vært hektisk, men jeg er veldig godt fornøyd med resultatet. Foto: NRK.