Helgens junior NM var det siste for Stine Tomb (22) og Stine Kufaas (22). De to spreke jentene er seniorer neste sesong. Under helgens mesterskap i Stavanger vant Stine Tomb 400 meter (55,50), mens det ble andreplass på 200 (24,90). Stine Kufaas vant høyde (1,76), mens det ble bronse på 100 meter (12,60). De to løp også på Trondheim FIK sitt lag som vant 1000 meter stafett.

- Takk for oss, sa de to gullgrossistene som har rasket med seg en anstendig antall gull under UM (NM for yngre), junior NM og senior NM de siste åtte årene. De to har ingen anelse om hvor mange gull de har tatt. Men få er det ikke.

- Vi er for lengst kommet ut av tellingen, sier de to.

Kufaas er fra Buvika, mens Tomb er fra Melhus. Begge har vært også vært med på internasjonale juniormesterskap. På videregående gikk de i samme klasse.

- Men nå er jeg flyttet til Sverige, sier Tomb som studerer i Stockholm. Her trives hun veldig bra.

Sliten gullvinner

Stine Tomb var en av mesterskapets mest slitne vinnere etter sin sterke 400 meter.

– Det var en veldig bra tid, sa en glad gullvinner. Hun ble også nummer to på 200 meter. Her vant seniormester Elisabeth Slettum klart.

– Jeg kom hjem med gull og sølv fra mine individuelle starter på NM. Det var det maksimale jeg kunne få ut av det, sier Tomb som også kunne tatt gull på langhekk.

– Med forsøk og finaler ville det blitt for mye på en helg, understreker hun.

Møtte veggen

Stine Kufaas gjorde en god 100 meter da hun ble nummer tre i orkan motvind.

– Her møtte jeg veggen, sa Stine som var mer fornøyd med bronsen på 100 meter enn seieren i høyde på 1,76. Hun hoppet 1,87 og perset da hun vant senior NM på hjemmebane for tre uker tilbake.

– Høyden i helgen ble ikke som jeg hadde håpet, avslutter hun.

Tonje Uvsløkk Haugen (16) ble nummer ti på 1500 meter.

– Finaleløpet var langt i fra bra, sa hun.