Odin André Hagen Jacobsen er fortsatt savnet, tross omfattende etterforskning og ettersøk fra politiet. Pårørende og andre støttepersoner har etterlyst han blant annet i sosiale medier. Denne saken har vært etterforsket frem til nå, uten resultat. Saken har også være omtalt i TV2's program «Åsted ». Politiet har mottatt og behandlet en rekke tips som ikke har ført frem, skriver Trøndelag statsadvokatembeter i en pressemelding.

– Vi er selvfølgelig skuffet og uenige, sier Odins far, Dan Yngve Jacobsen, til VG etter at henleggelsen ble kjent onsdag formiddag.

Henlegges

Statsadvokatene begrunner henleggelsen slik:

– Saken henlegges fordi etterforskningen viser at det ikke er begått noe straffbart forhold.

Politiet har lagt til grunn at Odin er død.

– Etter statsadvokatenes gjennomgang av det omfattende etterforskningsmaterialet er dette den eneste logiske forklaringen på at Odin ikke er funnet. Statsadvokatene legger derfor til grunn at Odin ikke lengre er i live. Det mest sannsynlige hendelsesforløp er at Odin har havnet i sjøen natt til 18. november 2018 der han sist ble observert på Brattøra Pir 2.

Ingen livstegn

Ifølge statsadvokaten fremstår som usannsynlig at han frivillig skal ha forsvunnet, idet sentrale gjenstander som pass, mobil og pengebok lå igjen på Brattøra Pir 2.

– At det ikke er et livstegn fra han i løpet av de fire årene det har gått etter forsvinningen, underbygger at han ikke er i live lenger, skriver statsadvokaten.