Søndag er det duket for håndballfest når Melhus tar imot Charlottenlund i Melhushallen. Melhus, som spiller i 1. divisjon, åpnet seriespillet med et knepent tap 36-33 mot Nøtterøy, og nå jakter revansjelystne melhusinger en topoenger på hjemmebane.

Forhåndssalget av billetter ble sparket i gang torsdag, og både spillere og støtteapparat håper på fulle tribuner og god stemning når kampen blåses i gang.

– Vi håper å bli hele Gauldalens lag, sa Pernille Wahlberg til Trønderbladet tidligere denne uka. Hun er blant de frivillige i støtteapparatet og gleder seg til kamp.

Festival i idrettens tegn

Søndag er det også klart for Melhus idrettsfestival. Her samles de mange avdelingene i idrettslaget for å vise seg fram og fortelle hva de kan tilby av aktiviteter.

Under festivalen arrangerer idrettslaget også Melhusmila. Her blir det mulig å løpe enten én, to eller tre runder, ellers så kan man selv velge distanse, og deltakerne velger selv hvilket tempo de vil holde underveis.

Løypa går i flatt terreng, og den egner seg også for deltakelse med rullestol.

– Om du går for ny personlig rekord eller vil delta i trimklassen, er opp til deg. Alle kan delta, og du kan velge å konkurrere mot deg selv eller andre på tid, skriver idrettslaget på sin hjemmeside og legger til at påmeldingsfristen er fredag 16. september.

Åpen dag på gården

Lørdag er det mulig å delta på åpen gård på Øya videregående skole på Kvål.

Åpen gård arrangeres i samarbeid med Melhusbanken, bondelagene, skogeierlagene og bygdeungdomslagene i Melhus, og her blir det blant annet salg av mat, omvisning i fjøs samt et blålysområde å utforske.

– Det er med stor glede vi inviterer til en familiedag med spennende aktiviteter for store og små, skriver Melhusbanken på sin hjemmeside.

Det blir også satt opp en egen salgs- og utstillingshall, og det blir i tillegg et show med tryllekunstnerne Boye og Brian Hoseth, for å nevne noe.

Matiné i kantina

Lørdag blir det også lørdagsmatiné i kantina på Melhus rådhus. Her skal elever fra kulturskolen i Melhus opptre med ulike musikalske uttrykk. Det vil også være en utstilling laget av elever på visuelle kunstfag, og det blir også arrangert quiz underveis.

– Vi kan vel røpe at quizen handler om insekter, så det kan være lurt å stikke innom på biblioteket først, skriver kulturskolen i arrangementsbeskrivelsen på Facebook.

Matineen blir arrangert i samarbeid med biblioteket.

Konsert

I Prestegårdslåna ved Melhus kirke blir det konsert søndag. Da kommer Anne Kaasa, norsk pianist bosatt i Lisboa, for å avholde klaverkonsert med verker av Grieg, Chopin og Ravel i Herrestuen.

– Flygelet hun skal spille på, var en gave til Prestegårdslåna i 2006, og det har tilhørt yngste datter av Anders og Kari Hovden, opplyser styreleder Kristine Kaasa Moe i Stiftelsen Prestegårdslåna i Melhus i ei pressemelding.

Konserten er gratis, og arrangører er Melhus Folkeakademi og Stiftelsen Prestegårdslåna.

Melhus skolekorps arrangerer loppemarked i Melhushallen lørdag, og i Melhus rådhus kan du søndag oppleve Riksteatret framføre en forestilling om Jeanne d'Arc.