Melhus kommune fikk onsdag melding om ett nytt smittetilfelle for covid-19, og står nå med 283 registrerte tilfeller siden koronatiden startet.

– Meldinga fra laboratoriet ved St. Olavs hospital kom på onsdag, og smittesporeren tar kontakt med den smittede. Vi vet foreløpig ikke noe mer om dette smittetilfellet, sier enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

Lørdag fikk Melhus kommune melding om at ett barn hadde testet positivt på en hurtigtest.

– Vi vet foreløpig ikke om det er dette barnet som har avlagt en positiv PCR-test og dermed gitt det smittetilfellet som vi nå har fått melding om, sier Brækken.

Onsdag ettermiddag fikk Melhus registrert enda et smittetilfelle slik at Melhus nå står på 284 tilfeller av covid-19.

Testing

I forrige uke var det ikke så mange som tok koronatest i teststasjonen i Melhus sentrum, men på mandag var det over 30 som testet seg. Siden starten av koronatiden har 19.656 koronatester blitt uført i Melhus. Tallet gjelder pr. mandag.

– Det var ikke så mange som testet seg i forrige uke, og det kan ha med høstferien å gjøre. Ofte er det mer testing etter helg. Ettersom det er mindre testing, kommer vi til å se på hva som skal være åpningstidene framover, opplyser Brækken.

Vaksinering

Når det gjelder den tredje vaksinedosen til innbyggere over 65 år, jobber kommunen med å finne et egnet vaksinasjonssted. Leieperioden i Melhus bedehus er avsluttet, og møterommet i brannstasjonen på Søreggen er vurdert å være for lite.

– Vi har noen følere ute, og skal ha et møte om dette på torsdag, sier Brækken.

Influensavaksinering har også startet, og i Rennebu har kommunen satt opp massevaksinering i Rennebuhallen mot influensa.

– Her i Melhus har vi etablert så godt apparat hos fastlegene at vi ikke ser behovet for massevaksinering i en hall, sier Brækken.