– Vi er litt skeptisk til om vi skal ha det så langt nord som Karivollen, og det er ikke sikkert det er fornuftig å la en byggestans innbefatte området nord for Meeggen bru, sier varaordfører Stine Estenstad (H).

For byggeforbud

Stine Estenstad og Guro Angell Gimse sitter begge for Høyre i Melhus formannskap, og de stemte begge for forslaget om å varsle at Melhus sentrum kan få byggeforbud i to år eller til sentrumsplanen til ferdig. Trønderbladet har flere ganger omtalt det forestående byggeforbudet, og de to Høyre-politikerne har ønsket å utdype hva de står for.

– Byggestansen gjelder Melhus sentrum. Det går an å ta ut områder, mener Estenstad.

Gimse legger til at det kjennes riktig for Høyre å være lydhør for innspill som kommer etter varslinga om byggeforbud.

Les også: Varsler byggestopp

Sensitivt

– For oss i Høyre er det sensitivt å være med på en byggestans. Vi må høre på argumenter i høringsrunden. Forslaget fra rådmannen var brutalt, sier Gimse.

De synes et byggeforbud kan ha noe for seg for å få planlagt Melhus sentrum, og for å unngå at høye bygg kommer der det var tanker om å ha en park, et kollektivknutepunkt og parkeringshus. Ifølge Gimse er det naturlig at Melhustorget må vente med utbygging dersom det kommer en søknad fra dem i perioden med byggeforbud. Derimot skal en politistasjon ifølge politikerne, ønskes velkommen selv om søknaden kommer i byggestansperioden.

– Det er ingen krise på leilighetsfronten i Melhus, og Løvset er holdt utenom. Ingen kjente prosjekter blir rammet av byggestansen. Hvis en utbygger kommer med et prosjekt, kan utbyggeren få planlagt dette inn i områdeplanen. Da sparer utbyggeren penger. Noen vil være pådrivere, mens andre har spurt oss om det ikke burde være en sentrumsplan, mener Estenstad.

Les også: Rådmannen ville ha fireårig byggeforbud på Brekkåsen

Begge to understreker at de er glade for at Brekkåsen og Løvset ikke fikk byggeforbud, og samtidig understreker de at de ikke er skuffet over at planstrategien for Brekkåsen ikke kommer før i 2018.

– Også vi ser behovet for eneboliger, og vi jobber for å få det til å løsne sørover i kommunen. Flertallsgruppa er veldig tydelig på at det ikke skal være begrensninger i bygging på Brekkåsen og Løvset slik rådmannen foreslo, sier Estenstad.