Eierne av Lydbokforlaget som har hovedkontor i Melhus, er uenige om hvor hovedkontoret skal være. Bedriften ble etablert for 25 år siden av Herborg Hongset og Hilde Nyset for å hjelpe lesesvake.

Til vurdering

- Avgjørelsen om flytting er utsatt. Flytting har vært diskutert i et eiermøte, og tirsdag ble det besluttet å avlyse avgjørelsen, sier Herborg Hongset.

Hongset har tidligere vært forlagssjef, og hun er nå rådgiver og forretningsutvikler. Hun vil kjempe for at hovedkontoret fortsatt blir i Melhus, og hun mener det er det beste for de ansatte.

I 1991 kjøpte Aschehoug seg inn, og i 1994 kom Gyldendal inn på eiersida. Lydbokforlaget har tre eiergrupper, og Hongset tilhører den ene. Hongset sier at de andre eierne ønsker å flytte hovedkontoret til Oslo for en innlemming i Forlagssentralen, mens Hongset mener det er mange fordeler med å bevare hovedkontoret i Melhus. Hovedkontoret har 13 ansatte, og holder til  på Søreggen i lokaler de leier av Melhus kommune. Oslo-kontoret har sju ansatte. Hongset pendler til Oslo-kontoret av og til, og hun sier det ikke er noe alternativ for henne å flytte til Oslo.

Svekket økonomi

De to siste årene har det økonomisk sett gått trådt for Lydbokforlaget med minustall i regnskapet. Før der var det ni gullkantede år.

- Det har vært et krakk i bransjen, men nå skal vi snart lansere en app vi har stor tro på, sier Hongset.

Trønderbladet har gjentatte ganger forsøkt å få snakke med styreleder Kari Spjeldnæs, men Aschehoug sier at Spjeldnæs er opptatt i møter hele dagen. Heller ikke noen ved hovedkontoret i Melhus vil uttale seg, og de vil heller ikke la Trønderbladet få snakke med tillitsvalgt for de ansatte.