– Selskapet har en såpass viktig samfunnsmessig rolle i kommunen at vi nå går i forhandlinger for å prøve å bli enige om et kjøp, bekrefter ordfører Erling Lenvik (Ap) overfor Trønderbladet.

Ønsker nærhet

Under mandagens formannskapsmøte, som ble lukket da saken skulle behandles, var det ifølge Lenvik bred enighet om å opprettholde bedriften. Alternativet for Midtre Gauldal er å endre selskapets vedtekter slik at andre kan slippe til, og det er en kjent sak at Trønderenergi allerede har vist interesse overfor holtålingene.

– For oss blir det viktig å være eiere i denne type virksomhet. Gauldal energi har et vidstrakt nett som kan være sårbart i enkelte situasjoner, og da er det bra med nærhet til de om skal håndtere utfordringene. Dette er vi ikke overbevist om at et større selskap kan sikre på samme måte om de kommer inn på eiersiden, mener Lenvik.

Selger aksjer

Harald Rognes (Bygdelista) kom under møtet med et forslag om å sette ned et eget utvalg som skal ta seg av de kommende forhandlingene. Dette fikk han medhold i, og forhandlingsutvalget skal bestå av ordføreren selv, Odd Vårvik (Sp), Anita Krigsvoll (Bygdelista) og rådmannen.

Kjøpet skal ifølge vedtaket finansieres ved at Midtre Gauldal foretar et nedsalg i finansporteføljen tilsvarende kjøpsbeløpet.

– Utfordringen med dette er å få avkastning lik den vi har der i dag, og kanskje helst litt mer, sier Lenvik.

– Vi har derimot god tro på selskapet.

Ordfører Erling Lenvik (Ap) sitter i utvalget som skal forhandle om pris. Foto: Elling Finnanger Snøfugl