Melhus leverte en bra 1. omgang i Gruva og publikum ante muligheten til årets første poeng. Deretter gikk imidlertid det meste galt for hjemmelaget.

Melhus og Tiller er jevne spillemessig og det viste seg i kamputviklinga. Tiller hadde ballen mye i de første tjue minuttene, mens Melhus var nærmest å ha en god målsjanse. Etter at en drøy halvtime er spilt, lykkes det for Melhus i form av en perfekt ball igjennom Tillers fosrvarsrekke fra Trond V. Johnsen til Øyvind Esse Berge som starter på akkurat riktig tidspunkt. Alene med keepere viser østlendingen trygghet og klasse og setter ballen kontrollert over en fallende målvakt.

Tabbe 1

Like etter får Tiller kveldens første gavepakke. Tor Erik Skorstad skal spille tilbake til egen keeper, men han er uheldig og setter pasningen for løst. Da blir det lett match for en tillerspiller som kommer i fart å sette ballen bak Robin Skogseth som var sjanseløs på skuddet.

- Jeg skulle akkurat til å slå den ut, men så spratt den litt ekkelt, forklarte Skogstad etterpå.

Den ufortjente scoringa så ut til å tenne hjemmelaget som ble liggende og presse høyt rundt Tillers mål. Til slutt var det Marius Pedersen som fikk en pasning fra kanten og han satte ballen kjapt i mål fra fem meters hold.

Tabbe 2

I andre omgang kommer Melhus på banen med guts og innsatsvilje og de har bestemt seg for å senke Tiller en gang for alle. Bare et par minutter ut i omgangen får de et omdiskutert rødt kort, og deretter kommer kveldens andre tabbe. En corner fra Tiller går høyt i lufta langs dødlinja over målet. Robin Skogseth ser at den flyr over seg og mener den er ute. Ballen skrur imidlertid inn på banen igjen og en umarkert tillerspiller setter enkelt fram foten og scorer på åpent mål.

Resten av kampen blir en kjedelig affære. Melhusspillerne detter sammen, samtidig som Tiller får mer selvtillit og har ballen mest. De skaper stor sett ingenting og med ti mann på banen blir oppgaven for tung for Melhus. Mot slutten av kampen våkner hjemmelaget likevel litt til og 16 år gamle Torgil Gjertsen er nær ved å score to ganger.

Bursdagsgave

Vegard Skorstad hadde bursdag på kampdagen og han hadde nok ikke den optimale feiringa. Tiller hadde en målsjanse i kampen og endte opp med tre scoringer.

- Dette er det verste jeg har vært med på, sa bursdagsbarnet.

Alt i alt var det en jevn kamp. Melhus viser at de har noe på gang, men de får det ikke helt ut. I tillegg har de en stor porsjon uflaks i kampen som får skjebnesvangre konsekvenser.

- Vi må bare holde på til det snur, sier trener Jan Ketil Berg etter kampen.

Kampfakta

Herrer 3. div avd 19

Melhus – Tiller 2–3 (2-2)

Gruva gras, onsdag kveld

Terningkast 3

Gule kort:

Melhus: Marius Pedersen og Erik Mjøen

Tiller: 3 stk

Dommer: Petter Hegle

Sitatet: - Det dær e jo drap det. (Trener Svend Didrichsen kjefter på en Tillerspiller som takler Torgil Gjertsen ut over sidelinga).

Høyt oppe: Øyvind Esse Berge (i midten) og Melhus var høyt oppe etter 1-0 scoringa. De kom fort ned på jorda igjen. Marius Pedersen (t.h.) og Mats Berg jubler også.