- Hun har meldt seg inn hos oss for å få lov til å delta i mesterskapet, forklarer Frode Stensås som er leder i friidrettsavdelinga til Lundamo idrettslag.

For å komme med på startlista må man være innmeldt i en klubb som er tilsluttet Norges friidrettsforbund.

- Og vi har det eneste aktive friidrettsmiljøet i Gauldalen, sier Stensås, som hilser Lundamos nyeste medlem velkommen.

- Vi synes det er kjempeartig å få Marit med i idrettslaget. Vi liker jo å tro at hun har litt tilhørighet på Lundamo. Hun har familie og aner her, sier Stensås.

Det er ikke første gang Marit Bjørgen stiller til start for en annen klubb enn Rognes idrettslag.

- Hun har blant annet løpt St. Olavsloppet for Støren. Det er mulig de blir snurt for at hun har meldt seg inn hos oss nå, men jeg vet forresten ikke om Støren er tilsluttet friidrettsforbundet, sier Stensås.

Også Kristin Størmer Steira og Therese Johaug fra langrennslandslaget står på den 13 navn lange startlista for kvinnenes seniorklasse i NM, lang løype.

- På lett føre er Størmer Steira en veldig god løper, men Marit Bjørgen er sterk, og vil nok trives dersom det blir vått og tungt. Uansett har de en meget tøff konkurrent i Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Vidar, vurderer Stensås.

Lundamo stiller også med Erik Rostad samt Andreas og Magnus Stensås til terreng-NM. Førstnevnte konkurrerer i den tøffe 17-årsklassen.

- Jeg vil tro at det blir lettere for Andreas og Magnus å kjempe om medaljer, dersom de har dagen, sier Frode Stensås.