De to er nemlig på plass på Domussenteret for å dokumentere livet på urbane Storstøren, samtidig som de skal spille inn reklamefilm som skal forklare støresbyggen hvor kort vei det er til et bedre liv. Alt er forberedelser til 5. dags revyen i Budal i romjula, som arrangeres av den nye revygruppa Huslaget.

Vettskremte karer

- Det er viktig at de som bor i metropolen Støren gjøres klar over hvilke muligheter de har til å leve et bedre liv i Budalen. Samtidig er det greit for oss fra landet å komme en tur hit til byen, men det er hektisk, og skuldrene kommer automatisk høyere. Det blir som en joggetur, det beste er å være ferdig, sier Helge Storli.

Han og Huslaget-kollega Arne Tovmo innrømmer at de blir litt redde av å være i byen. Særlig heiser, smug, høyhus og uteliggere syns de to budalingene er skremmende.

Selv om den ene bor på Hovin og den andre i Trondheim, mener de Storstøren ikke mangler noe i forhold til andre storbyer.

- Jeg har vært i både Berlin og London, men Storstøren er på ingen måte mindre urbant, sier Tovmo.

Les hele saken i Trønderbladet torsdag!

SKUMMELT: Fotgjengerovergangen på Storstøren er uvant (og skummel) kost for budalingene Arne Tovmo (i blå og grå jakke) og Helge Storli. Nå setter de opp revy for å forklare størresbyggen hvor kort vei det er til et bedre liv (i Budalen).