- Det var stort å oppnå dette, sier Nina aldri tidligere har opplevd å komme hjem med NM-tittel.

Det var også første gang ei kvinne vant NM vinter på Andøya, som er et prestisjefylt mesterskap. NM vinter er kun for hunder som går i vinnerklasse, og i kvalik-klassen startet 200 hunder. I finalen skal det være maksimalt 18 hunder igjen, og der ble det altså seier til Nina (38).

NM startet fredag før palmesøndag, og palmesøndag var det finale. Været var dårlig med storm i kastene, og Nina sier at de fikk prøvd seg i havgapet. Mesterskapet er Norges største fuglehundprøve, og Nina er full av lovord overfor arrangørene. Nina har store planer om å stille igjen under neste års mesterskap.

Les hele saken i papiravisa torsdag 12. april eller pdf-utgaven

Fire hunder

Nina og ektemannen Per Arne har tre gordonsettere og en irsksetter. Alle er champions og godt premiert, og det var irsksetteren Lollipop som stakk av med den gjeve tittelen. Den drøyt fem år gamle hunden har vist seg som et stort talent, og samtidig tror Nina og Per Arne at de gode hunderesultatene de har, skyldes målrettet arbeid og ikke minst at de legger stort vekt på jakt i skogsterreng. Nina forteller at hun også har deltatt i finalen i svensk mesterskap.

SEIER: Sammen med Imingens SA Lollipop oppnådde Nina Nordby Kjelsberg NM-tittel i påska.