34 deltakere fra 14 til 18 år fikk prøve seg på bilcross på jordet på Helgemo i helga.

- Ungdommene er utrolig dyktige. Noen av dem har aldri kjørt bil tidligere, sier Arild Solberg.

Fra Soknedal kom 15 år gamle Ola Solberg. Han kjente godt til kløtsj og brems fra før, men Arild måtte instruere litt likevel.

- Ikke bruk de to øverste gira. Da går det altfor fort, sa han.

Deltakerne ble sluppet ut på banen i puljer på fire og fire. Det var individuell start, og ingen tidtaking. Rundbanen på 550 meter var anlagt ute på et jorde, og alt av tillatelser var i orden. Her fikk de kjøre så smågrus og søle spruta. Mange kom med egne bilcrossbiler, men Arild Solberg og gjengen i "Hekkmestern.no" hadde også fire til gratis utlån. Opplæringskonseptet er et samarbeid mellom Arild Solberg og motorklubbene i Melhus, Støren og Nord-Gudbrandsdal.

Emma Forodden kom fra Singsås for å kjøre. Hun kjenner litt til bilcross gjennom faren, og syntes det var artig prøve seg. Emma er 15 år, og det er tillatt å kjøre bilcross på bane allerede fra det året man fyller 15.

I dag søndag var det kjøring, mens på lørdag var deltakerne samlet til mer teoretisk opplæring. I mindre grupper fikk de lære om bilens tekniske oppbygning, verkstedet, kjørereglement, sikkerhet, førstehjelp og brannslokking.