I dag reiser i overkant av 50 sambygdinger av sprintdronninga med egen buss til Trondheim for å overvære rennet i bygatene. Med flagg og plakater håper de at deres egen jente skal ta en ny seier i verdenscupen.

- Det har vært artig om hun lykkes på hjemmebane foran sitt eget publikum. Hun virker å være i kjempeform, så alt kan skje, sier Lein, som skryter hemningsløst av skiesset som setter den lille bygda Rognes på kartet.

Lojal mot idrettslaget

- Utrolig mye. Hun er helt klart Rognes' fremste "eksportartikkel". Marit er også enestående til å stille opp for idrettslaget når hun har tid, sier han og tenker på utdeling av premier og andre arrangement i lagets regi.

- I tillegg er det veldig artig at hun hele tida har vært lojal og gått for Rognes IL, som er det minste idrettslaget i Midtre Gauldal med sine vel 130 medlemmer.

Reiser til VM og OL

- I stedet ble det fire år før (sprint-gull i Val di Fiemme i 2002), men det gjør jo ingenting. En del av oss oppi her vurderer forresten å ta en tur til VM og kanskje OL. Tar hun gull der også, må vi vurdere å sette opp en statue av henne etter hvert, smiler Lein.

ARTIG MED MARIT: Oddbjørn Lein, leder i Rognes IL, skryter hemningsløst av idrettslagets mest profilerte og eneste æresmedlem, Marit Bjørgen. I dag reiser en fullastet buss med rognesbygg til Trondheim for å følge 23-åringen i verdenseliten.