Nå skal Svein Tore Samdal igjen være Marit Bjørgens nærmeste allierte, i rollen som personlig rådgiver. Han får ikke lønn for jobben, men stiller opp fordi Marit ønsker det.

Historie

- Det går på at vi har en historie på ti år bak oss, hadde det ikke vært for henne ville ikke jeg vært der jeg er, og hadde det ikke vært for meg ville ikke hun vært der hun er. Når hun er blitt overlatt til seg selv så stiller jeg opp, sier Samdal.

- Er du enig med landslagsledelsen om opplegget og samarbeidet?

- Ja.

Landslagsuttakene ble offentliggjort mandag, og samme uke var det kickoff for langrennseliten i Tromsø. Der ble planene for neste sesong presentert.

150-170 dager

- I bunnen ligger en konkurranseplan, ei internasjonal og nasjonal terminliste. Så kommer landslagets samlingsplan. Men i de 150-170 dagene som ikke omfattes av disse skal Marit Bjørgen benytte Svein Tore Samdal som personlig rådgiver, forklarer sportssjef for de norske langrennlandslagene, Åge Skinstad.

SAMMEN IGJEN: Marit Bjørgen og Svein Tore Samdal opplevde mange oppturer sammen, og nå er den tidligere landslagstreneren igjen del av støtteapparatet rundt Bjørgen.