Politiet mottok melding om en alvorlig traktorulykke på en gård i Melhus kommune 23. juni klokka 12.56.

– Et to år gammelt barn kom til skade under ulykken og ble fraktet til St. Olavs hospital med luftambulanse. Barnet døde som følge av skadene, på kvelden 23. juni. Politiet kan bekrefte at det er en familiær relasjon mellom mannen som har status som siktet og den omkomne, skriver politiet i pressemeldinga.

Kort tid etter at hendelsen ble kjent bekreftet politiets operasjonsleder Ellen Maria Brende at det foregikk livreddende hjelp på stedet.

Rutine

Politiet etterforsker saken og gjennomfører nødvendige undersøkelser og avhør, framgår det av pressemeldinga.

– At mannen har formell status som siktet er standard rutine i en slik sak. Jeg vil gjenta at dette er en dypt tragisk ulykke og vårt hovedfokus er ivaretakelse av involverte og pårørende, uttaler politiadvokat Gørill Gyllan i pressemeldinga.

Nødetater som ambulansetjenesten, Gauldal brann og redning og politiet rykket ut til gården. Kriminalteknikere kom til stedet for å undersøke ulykkesstedet. På gården er det to boenheter.

VG skriver at jourhavende jurist Tina Værnes ikke ønsket ikke å kommentere hva personen konkret er siktet for torsdag, men at det gjaldt brudd på veitrafikkloven.

Nødetatene rykket ut til ulykkesstedet på torsdag. Det kom også kriminalteknikere fra politiet. Politiet undersøkte traktoren som sto på et annet sted på gården. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Ikke mistanke om promille

Til Adresseavisen opplyser politiadvokaten at mannen rutinemessig fikk status som siktet da det besluttet å ta blodprøve av ham etter hendelsen. Til Trønderbladet sier politiet at mannen ble siktet fordi politiet ønsket å ta blodprøve av ham, og at ønsket var at det skulle skje frivillig.

– Det er ikke mistanke om promille, sier Gyllan.

Kriseteamet i Melhus kommune følger opp og ivaretar pårørende etter beste evne, opplyser Gyllan.