Silucian Town flørtet seg fram til god stemning da de åpnet konsertene i fjøset på Loddgarden fredag. Jazzduoen spilte egne og en del andre kjente sanger framført på duvende, jazzete vis. De har vært åpningsnummeret på festivalen siden den startet. Martin Taxt på tuba er Melhusbygg, mens makker Lena Nymark har mer vestlandsk sving på dialekten.

Etter en liten pause hvor man kunne fylle på drikke til kameratslige priser, gå på do og derfra se på utsikten mot ekra, eller titte på kjærlighetskunsten som hang opp rundt omkring i fjøset, spilte et ganske så annerledes band opp. Sterke Nils spilte folkemusikk så det lave taket truet med å heve seg. De tre guttene fra det dypeste Ivar Aasen-land med passe moderne rutete skjorter og de obligatoriske Converseskoene, spilte så entusiastisk og godt at fjøsfolket lot seg rive med. Til og med en reinlender ble det plass til ved baren.

Fornøyde arrangører

Det lille fjøset rommer ikke så mange, men etter hvert fant mange fram og fjøset ble fylt opp. Mari Raunsgard som har vært med og arrangert festivalen anslår at rundt 100 stykker befant seg i fjøset til enhver under konsertene.Mandag etter festivalenstemningen har forlatt gården, er et lite antiklimaks, kan Mari fortelle. - Men vi er veldig glade og fornøyde. Det gikk kjempebra, sier hun.På kirkekonserten torsdag var det 120 stykker som møtte opp. Det kunne godt ha vært flere, ifølge Mari.- Det var en flott opplevelse som mange skulle fått med seg.I fjøset var det så mange som arealet tillater.

Ennå er det tidlig å snakke om en eventuell gjentakelse neste år. De må se det litt an først. Økonomien i det hele har de ikke hatt tid til å sjekke ennå. Men likevel sier de seg svært fornøyde. Mari framhever også de frivillige som sto på for å drifte festivalen gjennom helga.- Det var rundt ti stykker som var med. De har gjort en utrolig bra innsats.

Rød og god stemning i baren.
MYK START: Myk og bølgende jazz bød Silucian Town på. Lena Nymark og Martin Taxt var først ut på fjøsfestivalen.
ALT MÅ STEMME: Bandet Sterke Nils var å finne i denne posisjonen gjennom hele konserten: Etter hver sang stemte de instrumentene. Til slutt til spredt humring i publikum. Men liv ble det.
Et lydhørt publikum med en ikke fullt så ydmyk kunst bak seg.
SVINGOM RUNDT BAREN: Sterke Nils trakk opp dansefoten. Det var så vidt plass til en reinlender ved baren.
FJØSSTEMNING: Fire fornøyde festivalgangere fredag kveld. Fra venstre: Bjørn Skarholt, Gertrud Skarholt, Magnhild Lillehammer og Sivert Fløttum.
ANNERLEDES: Fjøsfestivalen er annerledes på så mange måter...
,,, også når det gjelder priser.
De bydde også på en veldig fin utsikt fra do. Hvor det forøvrig kom opp fin musikk fra. Altså fra doet.
Festivalgangerne ble bedt om å skrive hva de elsker. Her er et utvalg.
Kjærlighet var et gjennomgangstema på festivalen. De hadde en egen kjærlighetskunstner som hadde dekorert fjøset med betraktninger om kjærlighet.
Slik så det ut ved inngangen til fjøset.