– Det ventes lokalt kraftige vindkast fra nordvest. På kysten er det ventet vindkast på 30-35 meter i sekundet, og i indre strøk kan det komme vindkast på 27-30 meter i sekundet.

Det skriver Meteorologisk institutt i et farevarsel onsdag formiddag. Varselet gjelder fra klokka 19.00 torsdag kveld og fram til klokka 01.00 natt til fredag.

Sterk storm

Dermed ligger det an til å bli sterk storm i indre strøk av fylket torsdag kveld, mens det på kysten kan komme vind i orkan styrke. Orkan tilsvarer vindkast over 32,6 meter i sekundet.

– Løse gjenstander kan blåse av gårde. Det kan bli kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport, og broer kan bli stengt, skriver Meteorologisk institutt i varselet, som er på gult nivå og tilsvarer moderat fare.

Vindkastene er også ventet å treffe deler av Møre og Romsdal.

Veier kan bli stengt

Instituttet viser videre til at enkelte reiser vil kunne få lengre reisetid og at strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet.

– Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og stengte veier, skriver de videre.

Oppfordringen fra Meteorologisk institutt er å sikre løse gjenstander og å unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

– Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen, og på forhånd vurder tiltak for å begrense skade, skriver de videre.

Vinden vil øke først i sør og minke sist i nord, legger de til.