Både fredag, lørdag og søndag kan du oppleve en egenartet forestilling hos Melhus Onstage. I Tre nøtter til Onstage lover arrangøren et fortryllende show.

– Bli med på eventyrstund hvor du møter dansende hekser, troll, nisser og prinsesser, heter det i beskrivelsen av arrangementet.

De minste barna har eget show fredag. Dørene åpner en halvtime før showstart, og da blir det solgt«magiske pepperkaker» og drikke ved inngangen. Showet blir uten pause, blir det videre opplyst.

Lørdag er det også julekonsert med New Voices i Støren kulturhus. Konserten A New Voices Xmas er den første julekonserten gruppa arrangerer utenfor Oslo, heter det i Midtre Gauldals hendelseskalender.

– Vår fantastiske musikalske leder Oda Lilleøkdal er fra området og har endelig klart å dra med seg koret nordover mot Trøndelag, så vi gleder oss ekstra mye til denne konserten, opplyser gruppa i arrangementsbeskrivelsen.

Fredag kveld inviterer Rennebu Mannskor og Hauka Mannskor til tradisjonell førjulskonsert med kjente og kjære julesanger. Det opplyser Hauka Mannskor på sin Facebook-side.

– Dyrker folkemusikken

Søndag blir det julekonsert på Gamle Hovin. Da skal Trioen Ronny Kjøsen, Øyvind Smidt og Ingrid Storlimo presentere julemusikk i folkemusikkdrakt. De lover en lun og jordnær adventskonsert.

– Dette er en konsert som dyrker folkemusikken, med røtter fra Budal, Hølonda og Heidal. Musikken har de funnet i arkiver, i notesamlinger, lært av muntlige kilder, og noe er også nyskrevet, skriver Kristine Kaasa Moe i ei pressemelding.

Hun opplyser videre at publikum får høre «Jeg er så glad hver julekveld» med melodi fra Budal, den tradisjonelle polsen «Juldansen», Ronny Kjøsens melodi på Astrid Krog Halses tekst «Advent» samt og Øyvind Smidts «Spellmannsjul», for å nevne noe, legger hun til.

– Vi kan love en koselig førjulsstund med blanding av julesalmer, selvkomponerte julesanger, slåtter og folketoner, blir det videre opplyst.

Søndag er det også Jul i Jelan i Sønmoveien i Budal. Her blir det julekonsert med Jhohans, Solunds, Michael Bratland og Ingrid Storlimo. Arrangør er Joar Endalsvoll.

I tillegg er det julekonsert i Soknedal kirke søndag. Artister som Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigtsen, Maria Arredondo, Torstein Sødal og Sofie Fjellvang kommer til Soknedal for å spre julestemning.

Møter tabelljumboen

Søndag er det også håndballkamp i Melhushallen Nord. Melhus tar imot HK Herulf Moss i kamp om nye poeng i 1. divisjon for menn.

I serien ligger Melhus på sjetteplass med tolv poeng, mens HK Herulf Moss er tabelljumbo med null poeng.

– Vi ønsker velkommen til en ny hjemmekamp. HK Herulf Moss kommer på besøk i kampen om to poeng i 1. divisjon, skriver Melhus Håndball på Facebook.

Dersom du er i stedet er i humør for en film, kan du ta deg en tur på kino. Der kan du se filmene Teddybjørnens Jul og Violent Night både fredag og søndag.

På Melhus kino kan du se de samme filmene, men der kan du i tillegg få med deg filmen Lenge leve Bonusfamilien. Samtlige filmer vises søndag.