Hanne Høgset (16), Melhus, Elisabeth Grendstad (16), Klæbu, og Martine Kajander (16) fra Narvik, men bor på hybel på Melhus, forventer at guttene deres husker kjærlighetsdagen.

- Det viktigste er ikke å få noe, men at han husker det. Denne dagen skal være spesiell. Om det går i glemmeboka, blir det juling, truer Martine med et smil. Hun har hatt kjæreste i to måneder.

Også Elisabeth, som påpeker at hun ikke er offisielt kjæreste med noen, men at det absolutt er ting på gang, bekrefter at det er nok å tilbringe kvelden sammen, gjerne med en god middag og levende lys.

"På leting"

- Jeg tar det som det kommer. Jeg må innrømme at jeg er Melhus' minst romantiske person. Men jeg håper at det kommer en oppmerksomhet i en eller annen form i løpet av dagen, det hadde vært koselig, ler hun.

- Er dere kravstore?

- Litt, kanskje. Men jeg blir skikkelig skuffet om han ikke foretar seg noe, sier Elisabeth.

- Jeg blir ikke bare litt skuffet, jeg blir veldig skuffet, supplerer Martine og legger trykk på ordet "veldig".

- Jeg er ikke vant til at noen bryr seg om meg, sier Hanne forsiktig mens de to andre ler.

Roser i klasserommet

- Ja, jeg fikk budsendt ti røde roser i klasserommet midt i timen da jeg gikk i tiende klasse. Da fikk jeg tårer i øynene, forteller Elisabeth.

- Jeg må si at valentinsdagen har vært min og mine venninners store gråtedag. Ingen har tenkt på oss, sier Martine.

De tre jentene, som alle går på førsteåret ved Melhus videregående skole, hevder at norske gutter er pinglete.

- De er redd for å vise følelser i frykt for hva vennene deres sier. I andre europeiske land er guttene mer utadvendte, påstår de.

Utlandet, hotell og middag

- I Venezia i en gondol med en slik sanger som står foran i båten. Det hadde vært noe det, svarer Hanne.

- Jeg kunne tenkt meg en romantisk middag i Eiffeltårnet. I tillegg skulle vi bodd på et mangestjerners hotell i hjertet av Paris, drømmer Elisabeth.

- Min drøm er å ha markert dagen på et cruise til Hawaii. Selve kvelden skulle vi tilbrakt på et flott hotell med en god middag, sier Martine.

KRAVSTORE JENTER: Martine Kajander (til venstre), Hanne Høgset og Elisabeth Grendstad forventer at de får en oppmerksomhet på den store kjærlighetsdagen i dag, valentinsdagen.