Melhus Venstre har inngått intensjonsavtale med Senterpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet. Mandag kveld deltok partiet på gruppemøte med flertallspartiene, og tirsdag bytter Venstre-representant Lillian Thomassen side i kommunestyresalen.

Gir trygghet

Flertallsgruppa har en stemmes overvekt i kommunestyret, og har bekymret seg for at Joralf Rindli (Frp) kan bryte ut. Trønderbladet er tidligere blitt orientert om at flertallsgruppa har vurdert å spørre et parti på den motsatte sida om mulig samarbeid. Da Trønderbladet spurte Lillian Thomassen (V) om hun hadde hørt noe, svarte hun nei. Nå sier Thomassen at hun ble spurt av ordfører Jorid Jagtøyen etter at hun fikk spørsmålet fra Trønderbladet.

- Venstre har inngått en intensjonsavtale, og den vil gjelde fram til valget. Så får vi se hva som skjer, sier Thomassen.

Ikke stand in

Thomassen sier at hun ikke oppfatter seg som en "stand in" for Joralf Rindli, men at intensjonsavtalen vil gjøre det mulig for Venstre å sette en mer grønn og sosial profil på melhuspolitikken.

Venstre valgte etter valget å bli stående utenfor samarbeidet med Ap, KrF og SV som Venstre har vært med i de siste kommunestyreperiodene.

- Vi ser at det er krevende å stå utenfor, og en faller ut når partiet ikke er med i komiteer eller formannskap. Med full jobb og intet frikjøp, blir det krevende. Nå blir vi en del av et felles miljø, og vi får være med på felles gruppemøter. Vi gleder oss til samarbeid, sier Thomassen.

Venstre har stemt sammen med Sp, H og Frp under enkelte saker i kommunestyret. Thomassen sier at dersom det blir stor uenighet, vil Venstre stemme for det Venstre mener.