Dag Idar Kjelstad driver Vårvolden camping sammen med kona Gunnhild. Fra laksesesong starter i juni til den ebber ut siste dagene i august er det fullt kjør for de ansatte. De travleste ukene er booket i god tid, gjerne et halvår i forveien.

- I juli er det stort sett fullt hele tiden. Først på juni og i slutten av august kan det være litt vanskelig, det kommer litt an på elva, sier han.

Går jungeltelegrafen om godt fiske i elva, fylles det fort opp. Laksefiskerne er i det hele tatt viktig for campingplassen. De siste årene har Kjelstad hatt som prosjekt å pusse opp én hytta om gangen. I år ble siste hytte tatt.

Les Sommeravisa som E-avis

- Laksefisket betyr mye for oss. Hovedtyngden av kundene våre er laksefiskere og i løpet av sesongen er det mange av dem. Vi har kanskje 2.000 laksefiskere og 1.000 vanlige turister som bor her, forteller han.

- Er det noen trekk som går igjen hos laksefiskerne?

- Jeg tror de har forandret seg litt. Laksefiskerne har mer og mer med seg familien. Det er slutt på rene gutteturer. Klart, du har noen utskudd der også. Laksefisket er en lidenskap de har og noen blir her flere uker, andre måneder, sier han.

- Er du selv laksefisker?

- Nei, det har jeg ikke tid til. Vi har nok å gjøre her med 300 mann på plassen. Det er alltid noe som må ordnes og uteområdet må også stelles, smiler han.