- Jeg har alltid sagt hva jeg mener. Det gjorde jeg på skolen, og det gjør jeg også nå.

- Har du vært i klammeri på grunn av din "verbale kapasitet"?

- Nei, aldri. Jeg har vært oppe i slåssing, men da på grunn av at jeg følte at andre eller jeg selv ble urettferdig behandlet, innrømmer han og fortsetter: - Kanskje henger dette sammen med at jeg ble mobbet i min barndom. Jeg var liten og kom fra en annen plass enn de øvrige elevene på skolen.

Konflikt i media

Frøyværingen flyttet inn i huset på Kvål pinsa 1990, fem år etter at han traff kona som han har to døtre med.

- Jeg vil alltid omtale meg som frøyværing. Men jeg kan gå god for at jeg er en naturalisert kvålsbygg, humrer Wærøy, som den siste uka over flere store artikler i VG har ligget i strid med bokseforbundet.

- Skal jeg noen gang forsones med Norges bokseforbund, må sentrale personer derfra bort. Det nytter ikke å samarbeide med en landslagstrener (amatørboksing) som har et helt annet fokus enn meg, understreker han.

Kort fortalt dreier striden seg om boksetalentet Nikita Dubunin som debuterte som proff i høst, noe enkelte personer i forbundet stilte seg meget kritisk til. De mente han burde gått langt flere kamper som amatør før han ble kastet ut i proffsirkuset.

- I stedet for å kritisere de vi har oppnådd, burde de sett gevinsten over at media fatter interesse for Nikita og boksesporten. Hadde de vært smart, kunne de brukt Nikita som et flaggskip for å fremme boksinga. Dessverre forstår de ikke det, rister Wærøy oppgitt på hodet.

Les mer i Trønderbladets papirutgave julaften.

OMSTRIDT: Helge Wærøy er betraktelig roligere på hjemmebane enn han er i boksemiljøet. Her hjemme i stua på Kvål med gitaren i fanget.