Sist oppdatert:

– Så langt har vi ikke fått meldt om nye smittetilfeller, men søndag tok vi PCR-test på tre som hadde symptomer på covid-19. Testresultatet får vi enten mandag eller tirsdag. Har en symptomer, skal det tas en PCR-test og en selvtest kan ikke benyttes, sier enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

I løpet av noen dager har Melhus fått minst 20 nye smittetilfeller av covid-19, og Brækken sier at alle er blant ungdom. Skoleklasser på Gimse og Brekkåsen er berørt av smitteutbruddet, og det samme gjelder idrettslag. Slik Trønderbladet har omtalt, tilbød Melhus kommune selvtester for at konfirmasjoner kunne reddes.

Søndag skulle 200 selvtester utleveres slik at unge kunne teste seg ut av karantene.

– Alle som møtte, fikk utlevert selvtest, forteller Brækken.

Anbefalinga fra Brækken er at folk fortsatt er påpasselig med å holde avstand, har god håndhygiene og er hjemme om en er syk.

Ifølge en far, er 17 smittet på tiende trinn på Gimse ungdomsskole blitt smittet.

Vaksinering

Melhus kommune har planlagt å starte vaksinering av gruppa 12–15 år så fort som mulig, og Brækken sier at vaksineringa settes i gang som planlagt selv om det altså er smittetilfeller på skoler. Kommunen har planlagt å ha koronavaksineringa på skolene. Brækken tror at mye av smitten vil være borte rundt 1. oktober ettersom mange da vil være vaksinert.

Skolene i Melhus er på grønt nivå, og kommunen praktiserer de nye karantenereglene der elever kan teste seg ut av karantene.

Totalt i koronatiden har Melhus fått påvist 225 tilfeller av covid-19, og det er utført nesten 19.000 koronatester.

Publisert: Sist oppdatert: