Sist oppdatert:

Lørdag har Melhus kommune fått meldt inn fire nye tilfeller av covid-19.

Tre av tilfellene er registrert etter ordinære tester, mens det fjerde tilfellet har Melhus kommune fått meldt inn etter at noen har tatt en apotektest. Enhetsleder Monica Brækken sier at sistnevnte test må bekreftes gjennom en PCR-test.

Lag og klasser

– Alle tilfellene gjelder ungdom. Håndballag, fotballag samt klasser på Gimse ungdomsskole og Brekkåsen skole må teste seg ut av karantene gjennom å ta tester. Det kan de gjøre ved å bruke selvtesten, og vi avtaler klokkeslett for henting av selvtest Det er viktig å huske at selvtest bare kan brukes om en ikke har symptomer. Har en symptomer på covid-19, må en ta PCR-test., sier Brækken.

Med de nye smittetilfellene, har Melhus fått 17 tilfeller av covid-19 denne uka. Det ene tilfellet kom etter at en tidligere koronasmittet person testet seg.

Selvtesting

Melhus har i tråd med myndighetenes opplegg, innført mulighet til å teste seg ut av karantene. Fredag startet kommunen utdeling av selvtestere, og kommunen ser for seg at klasser, lag, foreninger og organisasjoner kan få ta i bruk selvtesting. En helsefagklasse ved Melhus videregående skole fikk fredag veiledning i bruk av selvtester slik at de kan veilede medelever.

– Vi jobber for å slå ned smitten, og vi opplever at folk er veldig positive til å hjelpe til og teste seg ut av karantene, sier Brækken.

Les også: mer om selvtesting

Publisert: Sist oppdatert: