I løpet av helga er det blitt registrert flere smittetilfeller for covid-19 i Melhus og Midtre Gauldal. Registreringa gjelder positive PCR-tester, og i tillegg kommer innmeldte positive hurtigtester.

Melhus

I forrige uke var det totalt 840 positive PCR-tester og innmeldte positive hurtigtester ifølge e-post fra Melhus kommune. 111 av disse ble registrert sist søndag, mens det ble registrert 107 smittetilfeller på lørdag.

– I tråd med nasjonale føringer trapper vi nå ned smittesporingen i Melhus. Vi sorterer ikke lenger smittede på alder, vi teller opp innmeldte positive tester, men det reelle tallet kan være noe høyere da noen vil ta PCR-test uten å ha tatt selvtest først, opplyser kommunikasjonsmedarbeider Marthe Eid.

Melhus står ifølge Folkehelseinstituttet, oppført med totalt 2058 positive PCR-tester. Lørdag ble det registrert 62 nye tilfeller etter test med PCR. I tillegg kommer positive hurtigtester, og Melhus kommune meldte før helga om et stort antall innmeldte positive hurtigtester. Ifølge Melhus kommune var det totale antallet tilfeller av covid-19 i koronatiden, 3215.

Midtre Gauldal

Midtre Gauldal har passert 600 smittetilfeller for covid-19 i koronatiden, og fikk nye tilfeller de siste dagene. I tillegg kommer hurtigtester. Midtre Gauldal kommune understreker at det ikke er nødvendig å ta PCR-test etter positiv hurtigtest om en har tatt tre vaksinedoser. Skal en reise til utlandet og vil sjekke om en er smittet, anbefaler kommunen at en kontakter en privat aktør for å få tatt en PCR-test.

Lørdag opphevet regjeringa smitteverntiltak som meteren og munnbind, og det er heller ikke isolasjonsplikt om en blir smittet av covid-19. Smittede anbefales å holde seg hjemme inntil de er blitt feberfrie.