Gjenbruk er nemlig et av stikkordene i Guris interiørstil.

– Jeg er nok litt over gjennomsnittet interessert i interiør, smiler Guri fra en superromantisk sofa i den store eneboligen på Korsvegen i Melhus.

Levende hjem

Eneboligen var tidligere delt i to slik at både foreldrene og besteforeldrene til Guri bodde her. For et år siden overtok Guri og samboer Frode Haugen huset, og flyttet inn sammen med de nå fem år gamle tvillingene Vetle og Thora. Fordi huset allerede hadde vært gjennom mange forandringer fra det barndomshjemmet Guri flytta fra, føltes det lettere å fortsette å jobbe med huset.

– Vi flyttet rett inn og har bodd oss inn i huset. På den måten har vi kjent på hvilke rom vi bruker og hvordan vi bruker dem, før vi begynner å gjøre noe. Det tror jeg var kjempelurt. Det er mange som pusser opp mye før de flytter inn, for så å finne ut senere at det hadde vært bedre å gjøre ting på en annen måte. Da kan det bli veldig kostbart, tror Guri.

Hun legger vekt på at huset ikke skal være et museum, men et levende hjem. Kombinasjonen med mye krimskrams og to femåringer går helt strålende, skal vi tro Guri.

– Jeg har alltid latt ting stå framme, så det er de vant med.

Historie og sjel

At Guri er mer en maksimalist enn en minimalist, er det kanskje liten tvil om. I alle fall ble det en shabby chic-stil da det nye hjemmet skulle innredes. Lysekroner, hvite nyanser, krystallvaser, blondeduker og gamle møbler er ting som gjerne beskriver denne interiørtrenden.

– Bestefar var en real samler og ingenting ble kastet. Dermed blir det litt å plukke i, sier Guri om «møbellageret» hun har i kjelleren.

– Har du kjøpt deg noe nytt igjen nå, spør gjerne folk om når de kommer inn i stua til Guri. Realiteten er oftest at hun bare har vært i kjelleren en tur og hentet fram noen nye skatter.

– Nesten alt her er gammelt, men bearbeidet. Alt har en historie. Det blir ikke sjel i et hus om en bare kjøper alt nytt. Det er viktig med en personlig stil, og miksen mellom gamle og nye ting er veldig spennende, mener Guri.

Hun mener det er alt for lett for folk å kaste møbler.

– En skulle vært mer bevisst på hva en kaster. Gjenbruk, Fretex og loppemarked er veldig i tida. En må bare vite hva en ser etter. Kanskje er bordet fra Fretex perfekt bare at det er feil farge. Da er det ikke vanskelig å male det, mener Guri.

LYST OG FEMININT: Lyse nyanser, myke stoffer og små detaljer var viktig da Guri Restad skulle innrede familiens hus på Korsvegen.
KJØKKENHYLLA: Hylla på kjøkkenet er hjemmelaget, og de artige gjenstandene som har fått hedersplassen her har alle sin historie.
PERSONLIGHET: Også Guri kjøper litt småting fra butikker, men de aller fleste detaljene er gamle og har en historie bak seg. Denne artige gyngehesten brukte å stå på familien hytte i Soknedal.
JENTEROMMET: Med sin egen lysekrone og rosa detaljer, er Thora godt fornøyd med prinsesserommet sitt. Veggene er holdt hvite slik at det er enkelt å skifte stil når ungene blir eldre.
GAMMEL OG FLOTT: – Ta utgangspunkt i en ting som betyr mye for deg når du innreder, er rådet fra Guri. Denne lysekrona, som er et arvestykke, er blikkfanget i stua på Korsvegen.
SJABLONG: Dette gamle ordtaket har blitt valgt ut til å pynte opp en av veggene i stua til Guri Restad og Frode Haugen. Ordtaket minner Guri om bestemora.
SJARM ELLER KOMFORT?: Det gamle spisebordet er ifølge Guri ikke særlig godt å sitte ved, og blir kanskje plassert tilbake i kjelleren i nærmeste framtid. Fryktelig sjarmerende er det uansett.
VARMT: De varme fargene ved inngangspartiet til huset, innbyr til å bruke uterommet, også i høsttida.
GUTTEROMMET: Vetles største ønske var å ha Spiderman på rommet. En helt vanlig Ikea-seng er utgangspunkt for den kule borg-senga som Guri og samboer Frode har laget.
FAVORITTKROKEN: Denne kroken er familiens favoritt. Bildet bak lysekronen er et resultat av overskuddsmaling, et lerret og Guris kreative evner.
FRISKE DETALJER: Søte rosa roser og brudeslør passer perfekt inn i Guris romantiske stil.
KOSEKROK: Thora på fem år ønsket seg et prinsesserom, og i «første etasje» i køysenga har kosedyrene fått sin plass.
MYE HISTORIE: Guri Restads bestefar drev mye med møbelsnekring og har blant annet laget dette skapet. Noen strøk maling og skapet ble fint som nytt. De gamle bildene har Guri også funnet «lagret» og viser blant annet konfirmasjonsdagen til bestemora.
INSPIRASJON: Interiørblader kan gi mange gode tips og ideer. Men pass på så hjemmet ikke blir for upersonlig, mener Guri Restad.