Under en kontroll på E6 i Soknedal i dag fikk et kjøretøy bruksforbud, forteller fagleder Jan Ivar Moen i Statens vegvesen.

Manglet kjettinger

- Vi hadde kontroll opp i dalen i dag, og vi stoppet et vogntog som hadde på fem kjettinger mens han skulle hatt på sju, sier Moen.

Kravet til lastebilsjåfører er at kjøretøyet skal ha vinterdekk, det skal være med kjettinger og det er krav til mønsterdybde på dekk. Konsekvensen for sjåføren av det utenlandskregistrerte kjøretøyet som ble stanset, var altså bruksforbud og 1000 kroner i bot.

Gir bøter

Den intensive kontrollvirksomheten startet søndag kveld. Da var det blant annet kontroll på Sandmoen der vogntog som kom sørfra, ble vinket inn. To norske vogntog fikk kraftige bøter. Den ene fikk 8000 kroner for manglende bombrikke, mens den andre fikk ei bot på 16.000 kroner fordi han var stanset før en gang for samme forhold. Disse to ble stanset natt til mandag.

Statens vegvesen har for tida intensiv kontrollvirksomhet. Fagleder Moen forteller at 18 er ute på farten for å kontrollere rundt om i fylket, og at det blir nye kontroller natt til tirsdag. Hensikten er å bedre trafikksikkerheten.

Tre ulike patruljer har vært ute i dag tirsdag for å sjekke dekkutrustning.

- Vi ser en klar forbedring, og det er vi veldig fornøyd med. Det kan skje at vogntog blir stående fast, og framkommelighetsproblemer vil en uansett ha. Alle skal kunne ferdes fritt, sier Moen.

Les også: hvordan gikk det i desember under en kontroll i Soknedal?