Skadefellingsjaktlaget startet natt til onsdag jakt på ulven som har skadet søyer og lam. Jaktleder Kåre Lilleberg sier at det mest sannsynlig ligger kadavre i terrenget, som ikke er funnet. Saueeiere har deltatt i jakta, men går ikke med gevær.

Et nattdyr

- Ulven er ett nattdyr, og det har ingen hensikt i å jakte på dagtid. Vi patruljerer veier fordi ulven bruker veier for å forflytte seg, sier Lilleberg.

Ingen spor etter ulven er funnet så langt. Lilleberg opplyser at ulven er et potedyr, og at det må være gjørmete for at potene setter spor. Hund brukes ikke i jakta fordi hunden trenger ferske spor å gå etter.

Lite jakterfaring

- Ytterst få i Norge har jaktet på ulv. For en hund er det unaturlig å spore på ulv, og den trenger ferske spor. Det har vi ikke hatt ennå, sier Lilleberg.

Lilleberg forteller at 15-20 har deltatt i ulvejakta, og at både folk fra Melhus kommune  og Midtre Gauldal kommune er med på jakta. Fellingstillatelsen gjelder både for Melhus og Midtre Gauldal, og er forlenget til over sankthanshelga. Jakta har foregått i begge kommunene, og er konsentrert rundt områdene Odalen, Håen, Samsjøen og Lundadalen.

Jegerne var ute natt til onsdag, og de hadde en pause midt på dagen i går. Utpå kvelden startet de jakta igjen,og den pågikk til rundt midnatt. I kveld skal det startes ny jakt igjen, opplyser Lilleberg.

- En eller annen plass er den, sier Lilleberg.

Folk er blitt litt engstelige siden ulven har beveget seg mot tettbebyggelse, men Lilleberg mener at folk ikke trenger å være redde. Imidlertid tror han ulv vil bli et større problem i framtida enn bjørn.

Les også: måtte ta hjem døde og skadde sauer