Fem gutter lå på rampa da Henning Braaten suste over dem under åpninga av skateparken ved Gimse ungdomsskole. Enkelte fant det tryggest å holde øynene lukket.

Det var med god margin at NM-mester og profesjonell skater Braaten demonstrerte sine ferdigheter. Åpninga skjedde torsdag ettermiddag, og Braaten og ledsager Jan Henrik Kongstein fløy også over ordfører Jorid Jagtøyen og seniorrådgiver Torleif Haarberg fra Gjensidige forsikring.

- Jeg var ikke redd, sa Jagtøyen til Trønderbladet etterpå.

Selve åpninga skjedde ved at Braaten som har flere NM-titler og som driver Henning Braatens skateskole, føk over ei snor som var spent over ei rampe. Snora ble holdt av Steffen With Størseth (8) og Stian Gimse (16).

- Det er bra at det kommer en skatepark, og jeg er ganske så fornøyd med den, sier Stian Gimse.

Også ved Buen og på Hovin

Gjensidige forsikring har gitt 25.000 kroner til skateparken som består av elementer montert i skolegården. Utenfor Hovin skole kommer det også skatepark, og der er elementene betalt av Folkehelseforum. Utpå sensommeren får skaterne en betongpark utenfor Buen helse- og omsorgssenter.

- Ungdommene kan skate mens de gamle drikker kaffe, sa ordfører Jagtøyen i åpningstalen.

Umiddelbart etter åpninga var det skateskole som pågår torsdag og fredag. Den ledes av Henning Braaten som fort ble guttas idol.

- Skateparken er en kjempefin start og et fint lavterskeltilbud. Dette er noe alle kan ha glede av. Utøverne er atleter. Her kan en leke som i gamle dager, sier Braaten.

Steffen With Størseth (8) og Stian Gimse (16) holdt i snora.