Bare danske Jonas Pedersen var raskere enn Sturla Aune, som samtidig overtok ledelsen i norgescupen.

Søndagens norgescupritt i Svelvik sør for Drammen hadde også status som Nordisk mesterskap for terrengsyklistene. Både svensker og dansker stilte til start. Sturla ledet på dansken til det gjensto en halv runde.

- Jeg slo han nesten, men på slutten gikk jeg tom for krefter. Jeg er i alle fall godt fornøyd med sølv, sier Team Focus Danica-rytteren fra Melhus.

To gule trøyer

Teamkamerat Ola Kjøren fra Børsa hadde også ei god helg. Han ble tredje beste senior i Nordisk, og beholdt ledelsen i norgescupen totalt etter førsteplass i Bærum lørdag.

Også Sturla Aune vant i Bærum, og leder sammendraget med 480 poeng etter seks av ni konkurranser. Poengsummen tilsvarer andreplass i enkeltritt. Helt siden sesongstart har Aune hatt ambisjoner om sammenlagtseier.

- Jeg håper fortsatt på det, sier Sturla, som karakteriserer søndagens løype som tøff og teknisk krevende.

NM hjemme

Akkurat nå er det imidlertid norgesmesterskapet på hjemmebane som teller mest for 18-åringen. Mandag er Kristiansten festning arena for rundbanerittet.

- Det blir veldig artig. Jeg håper så klart på å vinne. Men jeg vil være fornøyd med alle plasser på pallen, sier Sturla.

I FORM: Han må regnes blant favorittene foran NM på hjemmebane førstkommende mandag. Sturla Aune (18) sier formen føles veldig bra. Foto: Kristoffer Kippernes