Men det ble en trøblete sesongstart for Knut Ove Børseth, som måtte takle både innbrudd og motortrøbbel.

Også i år er det NM som teller mest for Knut Ove Børseth og BMsport. Men sesongstarten gikk i England. Børseth stilte til start i Division 2 da første EM-runde gikk av stabelen på Lydden Hill.

Om Børseth kunne starte, var en stund usikkert av helt andre årsaker. Fredag ble nemlig BM-sports reisefølge frastjålet både verdisaker og lisenser da bussen ble brutt opp ved en bensinstasjon i nærheten av Gøteborg.

- Vi skulle bare inn og ta oss en liten matbit, og da vi kom ut igjen ble vi sjokkerende klar over at ubudne gjester hadde tatt seg inn i bussen. Alt var borte både pass, visakort, lisenser og kjørebekledning, sier Børseth til BMsports nettsider.

Men takket være velvilje på den norske ambassaden i København, fikk man tak i nye pass. Bilsportforbundet fikk ordnet nødvendige lisenser.

Vinnersjanser i klassen

Vel framme sto de tekniske problemene i kø. Det var bare så vidt Fiestaen kom seg til startstreken tidsnok til tidkjøringa søndag, men da den først gjorde det, kjørte Børseth inn til bestetid. Første omgang måtte brytes, etter pang og blårøyk. Bilen ble reparert, og tross litt fusk, ble det andreplass i andre omgang. Heller ikke i tredje omgang gikk det knirkfritt, men det ble sjettespor i finalen mandag – og fjerdeplass til slutt.

- Jeg får glede meg over at når bilen funker, så er det mulig å kjøre om seier i denne klassen, sier Knut Ove på BMsports nettsider.

Årets første NM-runde går av stabelen 23. og 24. mai – på Bollandsmoen.

UTFORDRINGER: Både på og utenfor banen bød sesongstarten på utfordringer for Knut Ove Børseth.