Midtre Gauldal kommune varsler at de nå setter i gang med reguleringsarbeidet for Hov i Soknedal, som tar sikte på å utvide skolen og barnehagen, samt Soknedal kirkegård. Som ordfører Sivert Moen avslørte i et møte med folk i Soknedal i april, vil kommunen også at det planlagte nye idrettsanlegget på Hovsmoen, skal ligge i nærheten av oppvekstsenteret.

LITE IMPONERTE: FAU i Soknedal var lite imponert over det de mener var en svært defensiv holdning fra kommunens side. De fortalte at kommunen tidlig ble gjort oppmerksomme på at både skolen og barnehagen ville bli fylt opp om kort tid, noe de fikk helt rett i. Møtet med ordfører Sivert Moen og representanter fra kommunen i april blidgjorde foreldrene noe, og de synes planene er både positive og offensive. Heidi Sørløkken, til venstre. Hun var leder i FAU, og hadde med seg Elin Hörnqvist, Anne Grethe Solem og Anette Vagnild i kritikken. De satt alle i FAU forrige skoleår.

Kritiske foreldre

Det er konsulentselskapet Norconsult som er leid inn til å utarbeide planprogrammet og reguleringsplanen.

Tidligere i år, gikk foreldre i Soknedal hardt ut mot kommunen, etter at både skolen og barnehagen i Soknedal er smekkfull. Kun tre år etter at nettopp skolen og barnehagen sto ferdig. Nå, ved barnehagestarten, må flere av barna fra Soknedal gå på barnehage på Støren, fordi den lokale barnehagen ikke har ledig kapasitet.

KIRKEGÅRDEN MÅ UTVIDES: Samtidig med at skolen og barnehagen skal utvides, skal også kirkegården ved Soknedal kirke det.

140 dekar stort

Kommunen har planer om å omregulere en teig av nabogården Nordgarden, samt tre andre tomter. På teigen til gården planlegger de å utvide området for skolen og barnehagen, samt kirkegården.

Den ene tomta består av et våningshus, driftsbygning og et uthus av eldre dato, og er ifølge planprogrammet i forholdsvis dårlig stand. De to andre er boligtomter med bolighus og garasje.

Området de planlegger å omregulere er totalt på omkring 140 dekar.

Samtidig med at de skal regulere dette, skal det også reguleres inn gang- og sykkelvei frem til Soknedal kirke.