Det var liksom aldri noe annet Kenneth Refseth skulle bli, enn tømrer i farens firma.

28-åringen har jobbet i farens firma siden han var 15 år. På videregående gikk han tømrerlinja, og gikk rett over i læretida i farens firma.

I sele

Men det startet før det. Fra han var seks år, ble han med faren på jobb. Og da han var veldig liten, hang han i en sele på farens rygg mens han snekret.

Det lå aldri an til at Kenneth skulle bli noe annet enn tømrer, som faren Roger.

Firmaet

I dag er de 10 faste ansatte i Refseth bygg. Per desember er de 15 mann, inkludert innleid mannskap. Fra nyttår anslår Roger Refseth at de må ha inn enda fem nye. Det er først de to siste årene, at firmaet har vokst mye. Fram til 2014, var de tre mann.

Han startet opp firmaet som enkeltmannsforetak i 1986.

Ulike oppdrag

I tillegg til boligprosjektet i Soknedal, jobber de med renovering av gamle SATS treningssenter som skal bli Fresh Fitness i midtbyen. Det var Refseth bygg som satte opp den nye treningskjedens nye senter på Tiller. I tillegg har de nå arbeid på Norsk Kylling, samt noen småjobber.

Firmaet ble forhandler for IdéHus i 2012, og fremhever at de i all hovedsak bruker lokale leverandører og underentreprenører:

¤ Byggmakker Støren er fast leverandør, og har for eksempel levert alt innvendig til boligprosjektet i Soknedal.

¤ Rise elektro og Løhre VVS er faste samarbeidspartnere.

– Spesielt på el og rør, er det viktig å kjenne dem. De vet hva vi holder på med, og hvilke krav vi stiller, sier Roger Refseth.

¤ I tillegg er Støren betong og Winsnes maskin faste samarbeidspartnere.

– Vi prøver også å ta med de lokale kollegene våre ut av kommunen, når vi har oppdrag der, sier Roger Refseth.