Tre hunder og ei katt på Støren ble rammet av forgiftning i fjor, og veterinær Hans Gunnar Bruheim ved Støren veterinærkontor sier at det er et mysterium hva dyrene ble forgiftet av.

Av de tre hundene ble en hund berget, mens de to andre døde. Katta døde også. Hundene ble obdusert for å finne dødsårsaken ettersom det var mistanke om forgiftning. Alle de tre hundene tilhørte samme eier, og de oppholdt seg i en hundegård utenfor en bolig på Støren. Eieren var ikke hjemme da hundene ble syke, men kom hjem og rakk å få en hund til dyrlegen i tide for å få avhjelpende medisiner. De to andre hundene kunne ikke reddes.

- Det var soleklart forgiftning. Det ble tatt utvidede tester på Veterinærinstituttet, og det ble gjort ekstra tester på grunn av tidligere historier på Støren. Rottegift ble utelukket etter tester for det, sier Hans Gunnar Bruheim, veterinær og daglig leder ved Støren veterinærkontor.

Bruheim sier at hundene og katta på en eller annen måte har fått i seg gift, men at det er et stort mysterium hvilken gift det var. Etter disse episodene, har han ikke hørt om andre dyr som er blitt forgiftet.

- Hvis noen har gitt dyrene gift, er det gjort på en meget utspekulert måte, sier Bruheim.

OVERLEVDE: Synnøve Sundseth og datteren Anja var lettet over at Charm har kommet seg etter å ha vært døde nær. Hundene til Janne Rolstadaas (t.v.) døde av forgiftning. Arkivfoto