Med Per Borten i produsentstolen, har Kirsti Huke fått rockeenergien inn i jazzen. Den nye plata håper hun derfor når ut til flere enn det tradisjonelle jazzpublikummet.

– Jeg er veldig fornøyd, og har en god følelse i magen. Som musiker hadde jeg behov for å gå nye veier. Det var ikke aktuelt å lage en ny standard jazzplate. Jeg har behov for å utvikle meg, og det er deilig når en kjenner at det skjer, smiler den talentfulle sangerinnen fra Ler.

Rockehjelp fra Borten

Selv om magefølelsen er på plass, og hun er fornøyd selv, er Huke likevel spent på hva anmelderne kommer til å si om den nye plata til Kirsti Huke Quartet. Noen tilbakemeldinger har hun allerede fått, blant annet fra kollegaer og venner.

– Jeg hører på det når jeg får konstruktive tilbakemeldinger, fastslår Huke.

En av dem hun nødvendigvis har hørt mest på er Per Borten som har vært produsent på plata.

– Samarbeidet med Per har fungert kjempebra. Vi har vært vant til å jobbe profesjonelt sammen over flere år, sier Huke.

– Har Per Borten peiling på jazz?

– Ja, det er akkurat det han har, og han liker det. Samtidig har han en bakgrunn i rocken som jeg har dratt nytte av på plata, smiler Huke.

Bandet følger etter

11. mai kommer den andre plata signert Kirsti Huke Quartet. Foruten sangerinnen selv består bandet av Steinar Raknes på bass, Vigleik Storaas på piano og Erik Nylander på trommer.

– De er fantastiske, lojale og trygge å ha med, skryter Huke om bandet sitt.

Kanskje har nettopp lojaliteten blitt satt litt på prøve med dette albumet. Kirsti Huke innrømmer nemlig å ha «pusha» bandet sitt utover det vanlig jazzuttrykket.

– Men de skjønner hvor det er jeg vil, og følger etter, smiler Huke fornøyd.