Lørdag er det igjen tid for årets bygdadag i Soknedal. En dag hvor det er lagt opp til et mangfoldig program som skulle interessere for noen og hver.

Tradisjonen tro blir det som vanlig liv og røre både i og utenfor Soknahall på lørdag, når forskjellige lag og organisasjoner i Soknedal arrangerer bygdadag. I år blir det blir mye musikk å høre når Soknedal Skolekorps spiller under åpninga, mens ”Endpålainj” fra Soknedal og ei gruppe fra Budal vil ha musikalske innslag fra scenen.

Dagen setter fokus på hvilken betydning landbruket har for Soknedal. Det vil si at det blir mye dyr å se i sentrum på lørdag. Barna kommer som vanlig og vil vise fram de dresserte og nypussa kalvene sine. I år blir det to klasser for kalvemønstrerne, under og over 11 år. Det blir missekåring av lam, mens kaniner og hest blir også til stede.

Salg av gardsmat som gomme, flatbrød, lefse, økologiske poteter og mange andre ting er et populært tilbud for publikum. Også i år kommer elevene fra 7. klasse fra Soknedal skole. De har fått en liten tradisjon med sitt loppemarked til inntekt for sitt leirskoleopphold på Bjørnsund.

Nytt av året er besøk av meden Sverre Rødven, som kan ta små oppdrag på smia si denne dagen. Karding og spinning er Aslaug Solbergløkk ekspert på å vise fram for publikum. For de som har nostalgiske interesser, blir det som vanlig anledning å få gjensyn med forskjellig gammel motorikk og redskap.

Om kvelden blir det familiekonsert i Soknahall med Too Far Gone og etterpå dansefest med samme orkester. Alt dette vil si at det er ingen grunn til å sitte hjemme på lørdag.