Trønderbladet ble med Hov på traktortur langs fylkesveien i Endalen, som er i fullstendig oppløsning. Det ble en ekstremt humpete og ubehagelig tur.

Skolebussen kjørte seg fast

- Skolebussen kjørte ikke i dag, kraftfôrbilen som skulle levere til meg kom ikke, og en av bøndene i dalen måtte helle ut all melka, for melkebilen kom ikke frem. Da skolebussen kjørte seg fast torsdag måtte det komme kranbil fra Trondheim for å få den løs. Og grusbilen, som er her for å vedlikeholde veien, kjørte seg også fast. Jeg tviler på art melkebilen kommer til meg i dag, og da går melka i søpla. Situasjonen er fortvilt, sier Jens Olav Hov.

Da Hov viste frem de verste partiene på den 22 kilometer lange veien, kom kommunestyrerepresentant for Sosialtistsk venstreparti, Are Oddvar Kroken, kjørende forbi i sin vanlige Peugeot.

- Det er bare flaksen som gjør at jeg ikke har kjørt meg fast ennå, kommenterte han.

- Går på tryggheten løs

- Men det aller verste er tanken på hva som skjer hvis noe går galt i Endalen. Jeg er sikker på at en ambulanse må bruke tre kvarter på å komme frem de 15 kilometerne til den innerste gårde. Da er helikopter eneste alternativ. Hva hvis det bryter ut brann? Det er et psykisk element oppi det hele også, folk føler det går på tryggheten løs, sier Jens Olav Hov.

- Hvordan kan problemene med veien løses?

- Veien må få et skikkelig løft, i stedet for bare disse gruslassene som kommer hver vår. Politikere i fylke og kommune må gå sammen og flytte på penger, slik at dette løses. Vi kan ikke ha det sånn mye lenger.

Les hele saken i papiravisa lørdag 28. april eller pdf-utgaven

SKOLEBUSSEN KJØRTE SEG FAST: Noen av elevene gråt da skolebussen kjørte seg bom fast i gjørma på veien i Endalen. Kranbil fra Trondheim måtte til for å få bussen løs. Foto: Ingebrigt Enlid.