Butikken i Hauka driver med røde tall. Styret håper private kan overta drifta, slik at butikken blir reddet.

- De fleste butikker i dag drives av private, og vi ser at det går bedre, sier leder i styret for Hauka Snarkjøp AS, Olav Edvin Heggvold.

I 2009 gikk butikken med underskudd, og trenden har fortsatt inn i 2010.

- Vi kan ikke fortsette å drive med minus, og vi har ingen kapital å gå på heller. Men vi ønsker ikke å miste butikken, sier Heggvold.

På generalforsamlingen i slutten av måneden håper han styret får klarsignal for å starte søke etter nye drivere.

- Om vi finner noen som vil ta over er vanskelig å si. Jeg tror det må være noen som kommer utenfra, for lokale folk får vi ikke tak i, sier Olav Edvin Heggvold.

Det er allerede tatt grep for å prøve å redde økonomien til butikken. 1. mars gikk butikken over fra Joker-kjeden til Nærbutikken. Med færre påtvungne tilbud, var håpet at en skulle tjene mer penger på varene.

- Det er vanskelig å si ennå hvor mye det vil utgjøre, sier Heggvold.

Også andre grep er tatt, i fjor ble det arrangert både torgdag og blomsterdag for å få blest rundt butikken, og få kundene til å dukke opp.

- Det blir en ny torgdag i sommer. Vi har allerede mista skolen, og det er nok. Vi vil ikke miste butikken også. Den er et samlingspunkt, sier Heggvold.

TRENGER KUNDER: I fjor samlet mye folk seg rundt butikken i Hauka da det ble arrangert torgdag. Arkivfoto: Anette Vårvik