Med blant annet bandet Swiks håper arrangørene at årets Laksefestival vil trekke mange feststemte ungdommer til Støren.

- Musikerne i Swiks er veldig dyktige, og vi håper de kan gi dansefesten på utescenen en ungdommelig linje, sier enhetsleder for kultur og fritid, Arnfinn Solem.

Bandet Swiks har medlemmer fra Rindal og Buvika, og Solem sier at de mangler et slikt band i kommunen. Bandet er det yngste som har reist på turné med Rikskonsertene, og Solem skryter av talentet til de unge guttene.

Også bandet Pelletz og Second Nature beatboxing vil få opp varmen på utescenen på Prestteigen lørdag kveld. For de som foretrekker å bruke sommerkvelden innendørs, har Laksefestivalen også tilbud om pubaften på Kroa med imitatoren Helt Johan fra Norske talenter, og trubadur Ola Viken.

Også tidligere på lørdagen er det mulighet til å få med seg musikalske perler. Torader-gruppa Allehånde har fått i oppdrag å skape stemning og hygge, og flere av elevene på kulturskolen skal opptre. De gjør også de to «beatboxerne» i Second Nature.

UNGE, MEN ERFARNE: Bandet Swiks får mye skryt for sine konserter, og har blant annet vært på turné med Rikskonsertene. Denne lørdagen kommer guttene til Støren. Foto: Privat